מיחזור ושימוש מחודש בצמיגים
צמיגים ישנים. הנה משהו שאפשר למצוא כמעט בכל מקום. משרידים קרועים של צמיגים שעפו בכביש ועד הרים של גומי במזבלות. צמיגים ישנים במקרים רבים מושלכים ונשכחים. אך, יש דרך אחרת – כיום קיימים מספר מרכזים הממחזרים צמיגים. כמו-כן, ניתן לעשות פרויקטים של עשה זאת בעצמך עם צמיג ישן, ולהפוך אותו למשהו שימושי וחדש לגמרי.
מדוע כדאי למחזר את הצמיגים שלך?
הסטטיסטיקה בארצות הברית מדברת על מעל 300 מיליון צמיגים שיוצאים מכלל שימוש מדי שנה. מדובר ביחס מדאיג של כמעט צמיג אחד לבן אדם. מסתבר, שבנוסף לכך שצמיגים עשויים מחומר שאינו מתכלה, או נכון יותר יתכלה לפי דברי מדענים כעבור כמה אלפי שנים – צמיגים מעלים גם את כמות המכרסמים והיתושים. כמו-כן,
צמיגים מעלים סיכון ליצירת שריפה – מכיוון שהם לוכדים גז מתאן. שחרור הגז בעת השריפה גם יוצר קושי רב בכיבויה.
כיצד ניתן למחזר צמיגים
אבל, למרות כל הדברים השליליים שאמרנו כאן – ישנה גם עובדה חיובית בצמיגים שיצאו מכלל שימוש והיא שהצמיגים יכולים לשמש כחלופה לדלק מאובנים, ולדלק TDF. אלו הם דלקים יעילים ביותר וחסכוניים באנרגיה; רק לדוגמא ניתן לייצר יותר מ-25 אחוז אנרגיה מאשר כמות מקבילה של פחם. צמיג בודד מכיל כ-5 ליטר שמן.
שימוש חדש בצמיג ישן
ניתן להפוך צמיגים שיצאו מכלל שימוש למוצרים שימושיים רבים. למשל, אדניות ועציצים לצמחים, ציוד בגני משחקים לילדים, ריהוט חוץ וקישוטים דקורטיביים. החומר הסינטטי של הצמיגים יעיל מאוד גם ביצירת מסלולי ריצה מגומי גרוס, רצפה רכה במגרשי משחקים ויצירת אספלט. יש לציין כי מחקרים מראים כי צמיגים גורמים באטיות לחלחול כימיקלים רעילים לסביבה בקנה מידה ארוך טווח – כאשר הם באים במגע עם מזג האוויר. לפיכך, מומלץ לא לגדל צמחי מאכל בצמיגים, אך יישומים רבים אחרים אינם מהווים בעיה.
איך עוד אפשר לעזור לסביבה?
אחד הדברים שהאדם הפשוט יכול לעשות כדי להפחית את זריקת הצמיגים – היא פשוט מאוד לתחזק את הצמיגים באופן שוטף וטוב. אמנם בשלב מסוים צריך להיפרד מכל צמיג, ולו הצמיג המתוחזק באופן הטוב ביותר; אבל, כך לפחות נוכל להפחית את כמות הצמיגים שכל אחד מאתנו “זורק” לסביבה.