על פנצ’רים, תקרים ונקרים
מה משותף לפנצ’ר, תקר ונקר? טוב, זו שאלה מכשילה, מפני שכולם הם אותה המילה בדיוק. פנצ’ר מגיע מאנגלית, וזו המילה שבה משתמשים לרוב. תקר ונקר הן המלים העבריות לפנצ’ר, ונראה שאם כבר מישהו משתמש במילה עברית לתיאור פנצ’ר, אז לרוב משתמשים במילה: תקר. אבל, תכלס, כאן נדבר על פנצ’רים…
חייהם של הצמיגים אינם נצחיים, זה ברור. לרוב הצמיגים מסיימים את חייהם, כאשר הם שחוקים, אך פנצ’רים יכולים לקרות תמיד, ואפילו בקלות רבה; גופים זרים שחדרו לצמיג, או מגע תכוף עם המדרכות… והעניין בפנצ’ר הוא, שהוא תמיד קורה בפתאומיות, בדיוק כשאנחנו מאוד ממהרים לאנשהו, בדיוק כשיורד עלינו גשם חזק, או שקופחת עלינו שמש של אמצע אוגוסט. זו גם הסיבה, דרך אגב, שהמילה פנצ’ר משמשת לכל גורם בלתי צפוי שנוחת עלינו פתאום, ומשבש לנו את התוכניות.
משימה ראשונה – להגיע לפאנצ’ר מאכר
במקרה הטוב, תיקון הצמיג, יאפשר המשך נסיעה, אך זהו לא תמיד הפתרון. אבל, דבר ראשון שצריך לעשות הוא להגיע עם הרכב לאיזה פנצ’ר מאכר קרוב (או בעברית: מתקן תקרים, כן, כן!) והיום, ישנם פתרונות רבים המאפשרים להגיע לפנצ’ריה הקרובה:
- אפשר להחליף לגלגל הרזרבי (במידה ולא שכחתם לתקן את הפנצ’ר של הגלגל הרזרבי, כמובן).
- אפשר לנסות לתקן בעצמכם, עם ערכת תיקון פנצ’רים.
- אפשר להכניס לרכב באופן קבוע משאבה, המתחברת למצת הרכב, ומנפחת בקלות את הגלגל באופן המאפשר נסיעה קצרה.
- אם זכיתם להיתקע בסמוך מאוד לתחנת דלק, כמובן שתוכלו לנסות להתגלגל לתחנה, ולמלא שם אוויר- שוב לנסיעה קצרה בלבד עד הפנצ’ריה הקרובה.
- ואם אין ברירה, אפשר לקרוא לרכב שירות, שיבוא ויחליף, יתקן או ינפח את הצמיג – לפי ראות עינו המקצועית של נותן השירות.
משימה שנייה – פאנצ’ר מאכר שאפשר לסמוך עליו
כאשר אתם בוחרים פנצ’ריה להגיע אליה, חשוב מאוד שתדעו לאן אתם מגיעים, שתדעו עד כמה אפשר לסמוך על בעל המקצוע. יש כאלה שינסו למכור לכם סתם צמיג חדש, כשלמעשה ניתן לתקן את הפנצ’ר בקלות, כשהצמיג עדיין במצב טוב. אולם, ישנם מקרים רבים, שבהם הפנצ’ר לא בא סתם, אלא מפני שזה סימן מובהק שבאמת הגיע הזמן להחליף את הצמיג. לפיכך, חשוב מאוד אצל מי ואיפה מתקנים פנצ’ר, וכמובן להשוות מחירים, ולהבין האם הצמיג שמנסים למכור לכם אכן מתאים לרכב שלכם – והעיקר שיהיה על מי לסמוך.